Pages

Mielie wafels met savoury maalvleis



Mens kom in 'n gewoonte om altyd dieselfde vervelige kos te eet.  Dan kan selfs die lekkerste kos begin onsmaaklik raak net oor jy al so gewoond is om dit te eet.  Ek het toe besluit om 'n eenvoudige maaltyd van mielie brood en mince net bietjie meer interesant te maak.

Die gereg bestaan uit twee dele.  Mielie brood wafels en savoury mince.


Mielie Brood Wafels

1 groot blik geroomde sweetcorn
4 eiers
2 eetlepels olie
1/3 koppie suiker

½ koppie melk

1 kop mielie meel
1kop koekmeel
2 teelepel bakpoeier
Sout

Metode:
Klits die eiers, olie, suiker en melk bymekaar.  Sif die mielie meel, koekmeel, bakpoeier en sout bymekaar.  Gooi dan die droë bestandele saam die eier mengsel en meng dit goed saam.  Gooi die blik sweetcorn by en meng deeglik.

Vat dan jou wafel pannetjie en spuit dit met non stick baking spray.   Vat 'n lekker groot lepel en skep genoeg van die mieliebrood mengel in die wafel pannetjie en bak dit tot dit mooi goud bruin is.  Dit vat so min of meer 5 tot 10 minute.  

Savoury Mince

+- 500 gram Lean mince
1 eetlepel fyn cumin
sout en peper na smaak
1 groot ui,  gekap
so 2 hande vol gekapte vars sampioene 
1 tee lepel gekapte knoffel.
1 koppie tamatie sous
1/2 koppie Mrs Balls original chutney
1/2 koppie water.

Metode:
Braai die gekapte ui in bietjie olie tot dit deurskynend en sag is in 'n lekker groot pan.  Gooi die maalvleis by en meng goed met die uie sodat die ui nie onder in die pan lê en brand nie.  Gooi die cumin, knoffel en sout en peper by en braai die maalvleis tot dit bruin is.   Gooi die sampioene by en meng met die maalvleis.   Laat dit vir so 2 min braai.   Gooi dan die tamatie sous, chutney en water by.  Meng goed en laat dit prut op lae hitte vir so 10 minute sodat die sampioene net sag kan word.

Sit dan 'n wafel op jou bord,  skep lekker baie van die maalvleis bo op die mieliebrood wafel.   Gooi 'n hand vol gerasperde cheddar kaas bo op die warm maalvleis en top dit op met 'n paar stukkies gekapte tamatie.   

Geniet dit!



No comments:

Post a Comment